Otoczeni przez ciemność... Doratający pod skrzydłami demona...
Dawno, dawno temu, nim w świecie NosTale pojawiły się żywe istoty toczyła się wojna między światłem a mrokiem. Dwie frakcje: Anioły i Demony za wszelką cenę chciały posiąść NosŚwiat na własność. Jako że obie frakcje były sobie równe postanowiono zawiesić na jakiś czas broń i stworzyć istoty, które same wybierałyby między światłem a mrokiem. Pojawiła się bujna przyroda, zwierzęta, z czasem pojawili się ludzie, kovolt, catsy i inne nacje. Wtedy to zarówno Anioły jak i Demony wysłały swoich przedstawicieli do NosŚwiata, aby Ci tworzyli gildie i rekrutowali w swoje szeregi ludzi posiadających niezwykłe umiejętności. Jednym z piekielnych wysłanników była SaoriKido, która w NosŚwiecie przyjęła ludzką formę i poświęciła się łucznictwu. Objęła ona dowodzenie nad jedną z głównych demońskich gildii - Gehenną. Przemierzając NosŚwiat zachęcała ludzi z niecodziennymi umiejętnościami do wstąpienia w szeregi gildii. Wiedziała bowiem, że walka między światłem a mrokiem niebawem się zacznie. Walka pomiędzy gildiami dwóch frakcji miała przenieść się na skuty lodem Glaceron, z dala od osób które nie chciały być mieszane w wojnę między nacjami.